niezalezneforum.pl www.gazetapolska.pl      www.niezalezna.pl
06.09.2010, 10:47:16 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności: BLOGPRESS.PL - informacje, opinie, satyra. Zapraszamy do dyskusji

Strona główna   Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  
Autor Wątek: Bzdura to prawda?  (Przeczytany 3690 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Zadra
Czołowy publicysta

« : 07.03.2010, 17:03:16 »

Bzdury to bzdury .....Wałach to koń.I nie tylko.

"Prawdą nie jest to ,co jest prawdą ",lecz to ,co jakieś Zjawisko (salon,Anatol wpływu itd,itd.)
stwierdzi i przekaże do ogólnej wiadomości -z oczywistą oczywistością w żargonie naukowym
powołując się na "wiarygodne źródła" z przeczytanych lektur obowiązkowych.
A wszystko podane z pozycji bezkrytycznego mędrca (zawsze zwycięskiego w obronie swych racji).
Od czasu do czasu (gdy brak argumentów) mędrzec podkreśla, przekazując gawiedzi,że to on jest obrazany,atakowany ,ba-nawet mu grożą.Sprawdzony chwyt -z agresora przybrać skórkę "bohaterskiej"
ofiary.hehe.
JKM-kandydat na prezydenta -stwierdził jakiś czas temu,że 95% profesorów,doktorów(sic!),docentów-
to nie przymierzając idioci.Wie co mówi-dostanie pewnie tylko 5% poparcia.
A tak prawdę mówiąc żadna nasza uczelnia nie znajduje się w I pięćsetce szkół wyższych na świecie-
wg.wiarygodnych źródeł.
Nic dziwnego zatem ,że różni uczniowie 95% nie zlustrowanej "elity" uczelnianej (np.uczeń szefa pop
pzpr w Instytucie Historycznym Uniwersytetu Warszawskiego, "uczeń"Rezuna -co prawda książkowy
(ale) "prymus" posiadający patent na prawdę) potrafią nawracać łatwowiernych czytelników na
forach(debili mentalnych),czy łamach lokalnych gazet .
Mamy TU do czynienia ze zjawiskiem-"wim i rozumim wszystko"-w odróżnieniu od was szara niewykształcona maso.A im więcej tych bzdur opublikuje (w "żargonie naukowym")tym bardziej się puszy.(niczem kot s.....y na puszczy).
Zjawisko(może być anatol) występujące w tzw."strefie ciszy"musi posiadać jakąś "mondrom" ksywkę ,np.Ma-(Gik),
Gr-(Abarz),Fi-(Kołek),Li-(Tr),La-(Ik),Li-(Mon),Ma -(Trol) i posiadać -Sym-Bol.
A symbolem może być np-pedagog,historyk,dziennikarz,albo WUJ DOBRA RADA,kiper,ichtiolog itd.
Historyk jest uniwersalny.
Jaka jest rola historyka?Misjonarz czy sługa?(to było zresztą pytanie zadane pierwszego dnia na
ostatnim Zjeździe Historyków Polskich.
Bardziej dociera obecnie określenie -spekulant.Bo czy historia ( na dzień dzisiejszy w Polsce) to nauka?
Może o prawdzie?haha.To czysta spekulacja i mącenie ,robienie galarety z mózgu.Tylko nauka
PORÓWNYWALNA jest PRAWDZIWA.95% pseudo-historyków ,poprawnie pożytecznych, działa w świadomym samozachwycie i po przeczytaniu obowiązującej lektury innych "naukowców"-dowartościowuje się cytując co rusz jakieś źródła (wiarygodne ,czy nie -to czysta
spekulacja).Np.fałszerstwo ,które wyszło z IPN -za sprawą dr.K.(Co???) (mapka obozu KL Warschau)
doszło do prof.Daviesa (w jego książce),aby wrócić -jako wiarygodne w książce pana dr.K.Czy to
jest prawda -czy fałsz?
Czy nagłośni to jakiś przyzwoity nawigator ,czy swój czas przeznaczy na obserwację "gwiazd" forumowych debili mentalnych .haha.
Piszące ałtorytety(fora debili mentalnych,lokalne gazety,pamiętniki i inne szpargały z piwnicznej izby)
żyją w swoim samozachwycie ,osiągając szczytowanie "intelektualne"nie dopuszczając żadnej
krytyki -bo nie za bardzo dają sobie radę z samodzielnym myśleniem (o próbie podjęcia jakiejś analizy
krytycznej nie ma co wspominać).A najbardziej twórcze jest -NIE.

Wszelkie podobieństwo do występujących na arenie debili mentalnych,zjawisk ,czy Anatoli "ze strefy ciszy" -to czysty przypadek,niesamowity zbieg okoliczności .Różne cuda się zdarzają ,ale w tych
okolicznościach żaden nie dotyczy szanownych Użytkowników -prawda czy fałsz?.Różne zjawiska
mają miejsce na tym świecie.
Darz bór.Kos-Turek Wiązowy Polak z Emilianowa(dawne Ruchodupki).
P.S.1.:Pozdrawiam ludzi dobrej woli(P.F.-wiadomo,że świat jest zwariowany ,wciąż odkrywany na nowo,również przez bezkompromisowych kibiców oraz spokojne i odpowiedzialne kobiety.
P.S2:Mogę udostępnić wspaniały przepis na węgorza w galarecie(koniecznie ze szpickopfa ,który już niedługo pójdzie na tarło,"żerująca żaba" do tej potrawy nie jest odpowiednia).A większość znawców (owe 95%)węgorzy niech raczej pozostanie na etapie i poziomie pseudo-naukowego wyrobu swojej
galarety-haha-intelektualnej.
P.S.3 Szkopy w czasie okupacji próbowali produkować alkohol (wódkę?) z g...a .Może ktoś "biegły" wie
jaką nazwę nosiła ta wódzia?-okupacyjna?,tylko dla Niemców?,czy po prostu szajsówka -znaczy się
g.......a?Co na ten temat wiedzą poprawni pożyteczni prawdziwi historycy.?
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #1 : 08.03.2010, 16:19:57 »

Starsi bojownicy!Człowieki BOJOWE-czyli takie ,które się boją?W tym wypadku (ZJAWISKU)-własnej
ŚMIESZNOŚCI.
A to z powodu -tandety,miernoty i kołchozowego efekciarstwa-jak przystało na entelegenta z odzysku-
potrzebującego pomocy -niani.Zapewne karmiącej-z flaszki ,bądź cyca,wg.potrzeby .?
Żadnych wycieczek osobistych -mam do czynienia ze zjawiskiem.
Jak na prawdziwego woJOWnika przystało będę dążył ,aby wolność słowa mogła być osiągalna  dla
wariata-nawet ,jak jest "kompletny".
Miss-szczu kung-fu tym razem schowany za ponętnymi plecykami niani.Niania zrobi dobrze miszczowi i
usunie wariata?Najwygodniej rządzić za plecami niani ,z tylnego stolca?Skąd my znamy takie ZJAWISKO?żegnam.darz bór.Emilianów-dawniej Ruchodupki-jakiemuś mistrzowi nie odpowiadała taka wariacka nazwa miejscowości -to wzion i se zmienił na pożytecznie użyteczną.całuski.

Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #2 : 08.03.2010, 20:17:53 »

95%-WG.JKM.
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #3 : 09.03.2010, 17:02:11 »

PRAWDZIWY?A skąd ta pewność?Uczeń historyka salonu (wg.Łysiaka) na pewno nie będzie wyrocznią
w kwestii jakiejkolwiek -PRAWDY.
Założyć to ja sobie mogę -nogę na nogę.Ale nie glupotę jako przejaw inteligencji.haha .A to ci odkrywcze spostrzeżenie.
Zresztą -opisać chciałem tylko pewne zjawisko ,jakie można zaobserwować na forum itd.Poza tym jest
jeszcze czas ,aby załapać się do tych 5%-trzeba tylko unikać....erystyki?
Żegnam-niania czuwa?Nie chcę się narażać.
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #4 : 09.03.2010, 19:46:09 »

Nie CO,ale SIĘ.95% .Jest różnica między koniem a wałachem i to niania powinna dostrzec-chyba ,że jest w tych 95%.Kompletny wariat=100%.Nie wiem ile % konia posiada wałach ,ale jest zjawisko ,które
te sprawy zna doskonale.Wie wszystko po prostu-to  przynajmniej stara się wmówić debilom mentalnym.
Niestety dla niego-ludzi rozsądnych jest coraz więcej ,stąd olewka ciepłym płynem.

Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #5 : 09.03.2010, 21:22:25 »

Pewnie ,że bzdura -dla tych 95%.tia,w tym wieku i o takim trybie życia należy uważać na pęcherz.haha.
Powtarza-dla jednych,interpretuje dla drugich-wszystko zależy kto kogo uważa za idiotę,nieprawdaż?
Korwin stwierdził ,że znalazł ich aż 95%-i wystartował na prezydenta.i tyle.
A wśród tej 95% "elity" coraz bardziej dojrzewa sojusz lewicy z człowiekiem ,"który ukradł prawicę",hę.
...można rżeć ze śmiechu"-to TWOJE oświadczenie -należy tylko jeszcze ustalić ,czy będzie to rżenie
wałacha ,czy konia-mądralo.Tak,tak zapienił .
Możesz rżeć -zgodnie z przysłowiem"koń by się uśmiał".chi,chi-potem damy koniowi piciu?Niedźwiedzia
noga(lewa tylna?) z tataraku?
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #6 : 09.03.2010, 22:35:22 »

Na koniec powinieneś zarżeć dziarsko z przytupem kończyn dolnych.Nie znam Korwnia.
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #7 : 09.03.2010, 23:42:17 »

Tak macham u urpachiello.
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #8 : 10.03.2010, 00:31:56 »

lepiej dla kogo ?Myślę o przeglądaniu śmietników-tzn.mam konkretnie na myśli te zjawiskowo
wyjątkowe "felietony,opracowania historyczne,komentarze,analizy krytyczne i samodzielne myślenie
wybitnych autorów bzdur".
Jeżeli chodzi o rowy-to w tym przypadku zainteresowany bym był tymi melioracyjnymi na ŻUŁAWACH i
możliwością wykorzystania ich do hodowli raka szlachetnego itd,itd.Ale to tematy dla specjalistów a nie
łykaczy internetowych-kapujesz?Niestety winniczek nie jest rakiem a rybą -chociaż rak jest odławiany przy "okazji"odłowu ryb-i nie będzie można liczyć na żadne dotacje z kołchozu.Może właśnie dlatego
odłów raka zaliczono do rybołówstwa?-że niejako przy "okazji".
mogę podać przepis na pyszną zupkę z raka-rak musi być żywy wrzucany do wrzątku!PADŁY jest
trujący!!!
Maverick Polski
Czołowy publicysta

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #9 : 10.03.2010, 01:14:32 »

Grafik tak wszystko zgadza sie, piszesz dokladnie autobiografie.

Zyj jakby dzisiaj byl Twoj ostani dzien na ziemi.

http://swobodnadyskusja.myfreeforum.org/index.php
Maverick Polski
Czołowy publicysta

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #10 : 10.03.2010, 02:40:44 »

Akurat umie myslec samodzielnie i miec wlasne zdanie, czego ty nie potrafisz.

Maverick Polski
Czołowy publicysta

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #11 : 10.03.2010, 02:46:02 »

Uwzasz sie grafiku za wszystko wiedzacego idiote, co jest najwyrazniej powaznym schorzeniem psychicznym.

Mania wielkosci jak u Napoleona, Hitlera czy Stalina, i cale szczescie ze wiekszej roli nie odegrasz jak ulizanie innym na tym forum.

Ciekaw jestem czy jestes aktywny na innych forach i chcialbym tam zajrzec wiec podaj linki.

Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #12 : 10.03.2010, 22:41:48 »

Każdy orze jak może.Poeta i prostytutka -te profesje też mają wiele wspólnego z namiętnością ,wiedzą,rozumem
itd,itd.Ja nic nie robię i jestem w tym naprawdę świetny-nawet jakbyś zarobił kupę kaski przez 1005 lat dzięki swojej "wiedzy" ,układom i zaprzedaniu się tzw.bestii(?)i tak nigdy nie pojmiesz jakie to szczęście nic nie posiadać -i być uczciwym człowiekiem,haha.To sposób na życie-i nie jest to tłumaczenie się typowego nieudacznika życiowego,haha.
Za mało wiedzy ?Inteligencji?Potrafi to pojąć "coś" pod szyszakiem?
Nawet ,jakby JKM stwierdził,że tylko 5% profesorów,doktorów ,docentów to idioci-to niektórzy(chi,chi)
znaleźliby się i tak w tej grupie wybrańców.Oczywistą oczywistością jest,że nikogo z szanownych państwa nie mam TU na myśli. Chodzi mi tylko ogólnie o zjawisko jakie takie  .Taki stan rzeczy do reszty zniechęca mnie do dalszej nauki,niestety.Tyle wyrzeczeń-a później mając kupę dutków,wspaniałą posturę (czak noris),aparycję i wiedzę warować dzień i noc przed monitorem i
ubliżać spokojnym ludziom.Co to za namiętność?A raczej mentalność i charakter(a może jego brak ?)To jest raczej uzależnienie i mówiąc delikatnie lekki
chrobot w bańce.To się może nasilać?
Tyle kasy!!!-a zjawisko  nadaje bzdury od rana do wieczora-a debile mentalni łykają,łykają-a szyszki w lesie leżą,leżą.A szyszaki na złomie korodują wraz z właścicielem.
No ,pora na mnie-trzymajcie się ludzie dobrej woli .Nie będę dawał żadnych rad ,bo co może kompletny wariat (100%!!) w porównaniu z wszystko wiedzącym.(Chociaż Łysiak uważa,że tylko idiota
rozumie wszystko i wg ,jego słów to prof.W.jest jednym z owych salonowych historyków,którzy objawiali" prawdziwą" historię.a teraz schedę przejmują uczniowie?Takie czasy i układy?co nie?
Darz bór.
Jasmen Gerej
Redaktor

« Odpowiedz #13 : 06.04.2010, 06:26:54 »

Lepiej pomyśl co będziesz w życiu robił po "skończeniu" gimnazjum... kopał rowy czy przeglądał śmietniki Uśmiech

Jak przerwie nauke teraz to ma szanse zostac milionerem ,bo jak skonczy to juz nie .Szkola go ograniczy w rozwoju.
Zadra
Czołowy publicysta

« Odpowiedz #14 : 07.04.2010, 21:54:21 »

Już dawno wiedziałem,że szkoła ogłupia-niestety pedagodzy nie dawali mi ani wiary,ani promocji .
Stąd moje próby ,aby zaistnieć w branży kucharskiej.I to nie takie pierdoły telewizyjne różnych kucharczyków-ale typowa kuchnia polska (ogólnie rzecz biorąc),gdzie podstawą są głównie dania z ryb
złowionych  w wodach polskich-a zatem :węgorze,sumy,jesiotry (w tym wypadku kanadyjskie,nie żadne hybrydy).
Na razie zmywam naczynia i przyrządzam śledzie-ale jakoś to będzie.
Strony: [1] 2 3 ... 6
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.2 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!